SLANE PALAČINKE SA ŠAMPINJONIMA, BIJELIM MESOM I PAVLAKOM Od običnog recepta napravite pravi specijalitet
Sastojci:
Za tijesto:
500 ml mlijeka
280 g brašna
3 jajeta
prstohvat šećera
prstohvat soli
3 kašike ulja
Za nadjev:
300 g šampinjona
300 g pilećeg filea
4 kašike pavlake
1 crni luk
so, biber
ulje
Priprema:
U posudu ubacite brašno, jaja, sipajte mlijeko i ulje, pa dodajte so i šećer. Umutite mikserom sve sastojke. Malo podmažite tavu za palačinke, zagrijte i ispecite palačinke. Pečurke operite i sitno isjeckajte na kockice, kao i crni luk. Pileći file isjeckajte na kockice 1x1cm. Sipajte ulje u tavu i zagrijte, pa propržite luk na srednjoj temperaturi dok ne omekša, otprilike 7-10 minuta. Dodajte pečurke i promiješajte. Ostavite da se krčka na srednjoj temperaturi oko 5 minuta. U drugom tavu propržite pileći file, pa kad se malo ohladi pomiješajte sa smjesom od pečuraka. Na kraju dodajte pavlaku, so i biber. Dobro promiješajte sve sastojke, pa počnite da ga raspoređujete po palačinkama po sredini. Urolajte palačinke, pa ih ponovo propržite sa obe strane, ne duže od jednog minuta.
BONUS VIDEO:
- Tagovi
- slane palačinke