SAVRŠENO PREDJELO Pohovani kolutovi crnog luka
ALOONLINE.BA | Žena ∙ 11.03.23 21:38 ∙ 0
Sastojci:
- 3 veće glavice crnog luka
- 200 ml mlijeka
- 1 kašika brašna
- 1 jaje
- 1 kašika susama
- 3 kašike maslinovog ulja
- prstohvat soli
Priprema:
Luk očistite i isijecite na kolutove debljine 1,5 cm, zatim ih razdvojte na prstenove, ali ostavite najmanje tri sloja jer će biti sočniji i ukusniji. Prstenčiće potopite u mlijeko i držite pet minuta da bi izvuklo ljutinu, a ukoliko je luk mnogo ljut, držite duže. Prvo ih uvaljajte u brašno, a zatim u jaje koje ste umutili u kajganu i posolili.
Pržite na zagrijanom maslinovom ulju nekoliko sekundi, izvadite i pospite susamom. Servirajte kao toplo predjelo, a uz njega možete poslužiti i tartar sos.
BONUS VIDEO:
Možda vas zanima
SAVRŠEN SPOJ POVRĆA Krem sataraš
05:30 ∙ Žena ∙ 0ZAPEČENA TJESTENINA Fino, jednostavno i jeftino
12:53 ∙ Žena ∙ 0PRIJEDLOG ZA RUČAK Šnicle punjene sirom
10:47 ∙ Žena ∙ 0vremenska prognoza
15°C
Sarajevo
8°C
Banja luka
16°C
Mostar
12°C
Tuzla
4°C
Bihać
15°C
Bijeljina
15°C
Zenica
11°C
Prijedor
14°C