RECEPT KOJI VAS NEĆE OSTAVITI RAVNODUŠNIM: Najukusnije šnicle sa šampinjonima!
To je ona vrste jela rado viđena na trpezi. Ukusno, sočno mesance u sosu uz pire krompir je savršen ručak.
SASTOJCI:
– 4-6 šnicli
– 1 praziluk ili veza mladog luka (može i glavica crnog luka)
– 2-3 čena bijelog luka
– 400 g šampinjona
– 1 kašika senfa
– 2 kašike brašna
– 3 pune čaše vode
– so
– biber
– ulje za prženje
PRIPREMA:
Šnicle malo istanjiti čekićem za meso. Ispržiti ih na ulju sa obje strane po par minuta. Izvaditi šnicle i u tom tiganju ispržiti sitno sjeckan crni luk.
Dodati bijeli luk i senf. Na kraju dodati sjeckane šampinjone i dinstati ih dok voda ne ispari. Dodati dvije kašike brašna i dobro promiješati.
Naliti sa dvije čaše vode i miješati dok se sve lijepo ne sjedini. Ubaciti šnicle i smanjiti temperaturu. Posoliti i pobiberiti po ukusu. Možete dodati i lovorov list.
Postetpeno dodajte vodu (onu treću čašu) i miješajte. Sos ne bi trebao da bude pregust ali ni previše rijedak. Kuvajte lovačke šnicle oko sat vremena na srednjoj temepraturi.
Poslužite ih uz pire krompir ili pirinač i salatu po želji.