RECEPT DANA: Rezanci sa makom
ALOONLINE.BA | Žena ∙ 14.02.22 05:00 ∙ 0
Ako nemate vremena za neki komplikovani desert, a jede vam se nešto slatko, rezanci sa makom idealno su rješenje.
Sastojci:
- 400 g širokih rezanaca,
- 50 g maslaca,
- 150 g mljevenog maka,
- 300 g šećera,
- kesica vanilin šećera,
- prstohvat soli.
Priprema:
U šerpu sipajte vodu i dodajte malo soli, pa ubacite rezance i kuvajte na srednjoj temperaturi uz povremeno miješanje. Kad su rezanci gotovi, skinite šerpu sa ringle, ostavite još par minuta da rezanci nabubre, pa ih procijedite i ostavite sa strane.
U drugu šerpu stavite maslac, dodajte mak i šećer, pa sve dobro izmješajte, i pržite na laganoj vatri nekoliko minuta da se sve dobro sjedini, samo vodite računa da vam šećer ne zagori.
Dodajte procijeđene rezance, promiješajte opet, pospite ih vanilin šećerom i služite.
Možda vas zanima
NEODOLJIVA KOMBINACIJA Složenac od fete i cvekle
11:59 ∙ Žena ∙ 0vremenska prognoza
0°C
Sarajevo
0°C
Banja luka
0°C
Mostar
0°C
Tuzla
0°C
Bihać
0°C
Bijeljina
0°C
Zenica
0°C
Prijedor
0°C