RIBLJE PLJESKAVICE Posne i drugačije, svi će vam tražiti recept
ALOONLINE.BA | Žena ∙ 18.12.23 06:30 ∙ 0
Potrebno je:
1 kg oslića
1 veza zelena
2 krompira
1 glavica crnog luka
2 čena bijelog luka
1 kašika vegete
aleva paprika po ukusu
biber po ukusu
brašno po potrebi
ulje za prženje
Priprema
Očistite zelen i oljuštite krompir, pa ih kuvajte u slanoj vodi. Kada omekšaju, dodajte im očešćenu ribu i nastavite da kuvate, dok ne omekša. Onda ocijedite vodu, pa odvojite meso od kostiju, pa ga sa krompirom i zeleni sameljite. Smjesi dodajte crni luk i biber, vegetu, alevu papriku i so. Zatim sve dobro sjedinite, pa rukom napravite oblik pljeskavica. Onda pljeskaivce uvaljajte u brašno. Pržite riblje pljeskavice na vrelom ulju, dok ne porumene, sa obe strane. Služite ih uz neki umak, prilog ili jelo po izboru.
BONUS VIDEO:
- Tagovi
- recepti
Možda vas zanima
vremenska prognoza
0°C
Sarajevo
0°C
Banja luka
0°C
Mostar
0°C
Tuzla
0°C
Bihać
0°C
Bijeljina
0°C
Zenica
0°C
Prijedor
0°C