RECEPT ZA PILETINU ČUVENOG RUSKOG KUVARA Marinirano meso u kremastom sosu sa pavlakom i začinima
Sastojci:
1,6 kg piletine
1 struk mirođije
20 g soli
10 g slatke začinske paprike
10 g mljevenog korijandera
100 g belog luka
180 ml ulja
300 ml vode
400 ml pavlake za kuvanje
8 g kukrume
8 g sušenog timijana
16 g mlevene ljute papričice
Recept za mariniranu piletinu u sosu:
Pripremljenu piletinu isjecite na 6 dijelova, pa pospite solju, slatkom začinskom paprikom, korijanderom. Promiješajte rukama, pa dodajte 80 g usitnjenog bijelog luka, 20 ml ulja, 100 ml vode, ponovo promiješajte i ostavite u marinadi 2 sata. Pržite piletinu u ostatku ulja sa obe strane dok ne poprimi zlatno-smeđu boju. Ocijedite višak masti, dodajte vodu, pavlaku za kuvanje, isjeckan ostatak bijelog luka, 8 g mljevene ljute papričice, pa kuvajte 20 minuta na srednjoj vatri. Piletinu služite uz sos u kom ste kuvali posut kurkumom, timijanom, ostatkom mljevene ljute papričice i ukrasite mirođijom. Za sve ljubitelje mesa u kremastom sosu, tu je i recept za piletinu u bešamel sosu posutu sirom.
BONUS VIDEO:
- Tagovi
- piletina