RECEPT DANA: Posni burek
ALOONLINE.BA | Žena ∙ 13.03.22 06:30 ∙ 0
Posni burek je naš današnji prijedlog.
Sastojci:
500 g gotovih tankih kora
preliv za kore (300 ml mineralne vode i 70 ml ulja )
1 veći praziluk
1 crni luk
150 g sojinih pahuljica
200 ml vode
so, biber
suvi začin
Priprema:
Luk isjeckati i upržiti u malo ulja. U sojine pahuljice staviti vodu i sačekati da nabubre. Kada nabubre, sipati u luk koji se prži. Začiniti po ukusu. Burek praviti tako što ćemo za početak nauljiti tepsiju i staviti četiri kore sa svake strane.
Zatim ići redoslijedno – prazna kora, preliv, kora, preliv, fil. I tako sve dok imate materijala.
Burek peći na 200 stepeni oko 30 minuta.
- Tagovi
- RECEPT DANA
Možda vas zanima
SAVRŠEN SPOJ POVRĆA Krem sataraš
05:30 ∙ Žena ∙ 0ZAPEČENA TJESTENINA Fino, jednostavno i jeftino
12:53 ∙ Žena ∙ 0PRIJEDLOG ZA RUČAK Šnicle punjene sirom
10:47 ∙ Žena ∙ 0vremenska prognoza
14°C
Sarajevo
6°C
Banja luka
11°C
Mostar
7°C
Tuzla
3°C
Bihać
10°C
Bijeljina
11°C
Zenica
7°C
Prijedor
14°C