PILETINA U UMAKU OD LIMUNA Nećete moći odoljeti ovoj kombinaciji
ALOONLINE.BA | Žena ∙ 04.07.22 17:28 ∙ 0
Sastojci:
– 5 pilećih karabataka,
– pola kašičice bibera,
– 50 g maslaca,
– 100 ml pilećeg temeljca,
– 2 čena bijelog luka,
– sok jednog limuna,
– so.
Priprema:
Zagrijte rernu na 180 stepeni.
Začinite piletinu biberom i soli i pecite na papiru za pečenje pola sata.
Posljednjih pet minuta pojačajte temperaturu na 200 stepeni kako bi korica postala hrskava.
U tavi rastopite maslac i nekoliko minuta miješajte, sve dok ne poprimi smeđkastu boju.
Naspite temeljac, dodajte nasjeckani bijeli luk i sok jednog limuna.
Po želji ubacite i nekoliko kriški limuna. Ubacite piletinu i pustite da krčka nekoliko minuta.
Možda vas zanima
NEZABORAVAN SPOJ Salata sa narom i piletinom
06:30 ∙ Žena ∙ 0Žena
vremenska prognoza
18°C
Sarajevo
9°C
Banja luka
14°C
Mostar
10°C
Tuzla
8°C
Bihać
13°C
Bijeljina
14°C
Zenica
10°C
Prijedor
18°C