RECEPT DANA Naopaka pire musaka
Naopaka pire musaka je ukusna kao i ona koju smo do sada pravili.
Potrebno je:
600 g mljevenog mesa
1 glavica crnog luka
2 šargarepe
4-5 kašika paradajz soka
malo ulja
malo vode
po ukusu soli, bibera, suvog biljnog začina
5-6 barenih krompira
2 žumanceta
100 g rendanog kačkavalja
100 g rendanog tost sira
po želji majčine dušice
Priprema
1.
Na malo ulja propržiti mljeveno meso sa začinima. Zatim mu dodati sitno sjeckani luk i rendanu šargarepu i nastaviti sa prženjem. Onda dodati paradajz sok i naliti sa oko 150 ml vode. Dinstati dok tečnost ne uvri, a zatim istresti u dublju vatrostalnu posudu.
2.
U međuvremenu, krompir skuvati u slanoj vodi, ocijediti i ispasirati. U vruć krompir dodati žumanca, lijepo izmiješati, a zatim dodati rendani kačkavalj i miješati dok se lijepo ne otopi. Masu od krompira rasporediti preko mesa.
3.
Krompir posuti rendanim tost sirom, a preko njega posuti malo majčine dušice. Zapeći u rerni zagrejanoj na 200 stepeni oko pola sata.
BONUS VIDEO:
- Tagovi
- RECEPT DANA