RECEPT DANA Mađarska ljuta čorba
ALOONLINE.BA | Žena ∙ 24.04.23 10:54 ∙ 0
Sastojci:
- 500 g telećeg mesa
- 4 mrkve
- 3 krompira
- ljuta papričica
- 1/2 šolje oštrog brašna
- 2 kašike gustina
- peršun, so, biber, vegeta i začini
- 2 kašičice slatke mljevene paprike
Priprema:
Meso isjeckajte na kockice i pospite oštrim brašnom, pa ostavite da malo odstoji. U međuvremenu nasjeckajte crni i bijeli luk i ljutu papričicu što sitnije, mrkvu isjeckajte na kolutove, a krompir na kockice.
Na malo ulja i na jakoj vatri propržite meso uvaljano u brašno. Kad meso dobije smeđu boju, izvadite ga i ostavite na toplom. Smanjite temperaturu pa na istoj masnoći propržite sjeckani crni i bijeli luk, dodajte mrkvu, ljutu papričicu i dinstajte.
Kad mrkva omekša, vratite meso u šerpu, dodajte krompir, nalijte vodom i kuhajte dok krompir ne bude gotov. U malo vode rastopite gustin, dodajte mljevenu slatku papriku i začin, pa kuhajte još 10 minuta. Skinite s vatre i pospite sjeckanim peršunom.
BONUS VIDEO:
Možda vas zanima
ZASLADITE DAN Kolač od mandarine
15:02 ∙ Žena ∙ 0SAVRŠEN SPOJ POVRĆA Krem sataraš
05:30 ∙ Žena ∙ 0ZAPEČENA TJESTENINA Fino, jednostavno i jeftino
12:53 ∙ Žena ∙ 0PRIJEDLOG ZA RUČAK Šnicle punjene sirom
10:47 ∙ Žena ∙ 0Žena
vremenska prognoza
15°C
Sarajevo
8°C
Banja luka
16°C
Mostar
12°C
Tuzla
4°C
Bihać
15°C
Bijeljina
15°C
Zenica
11°C
Prijedor
14°C