RASKOŠNA VERMUT TORTA Ponos svake domaćice, a za kratko vrijeme je svima postala omiljena
Sastojci:
Za kore:
15 bjelanaca
15 kašika šećera
9 kašika mljevene plazme
6 kašika prezli
6 kašika kakaoa
Za fil:
13 žumanaca
4 jaja
18 kašika šećera
300 g putera
300 g mljevene plazme
270 g kisele pavlake
100 g mliječne čokolade
100 g bijele čokolade
400 ml slatke pavlake
Priprema:
Umutite 5 bjelanaca sa 5 kašika šećera u čvrst šne, pa dodajte 3 kašike mljevene plazme, 2 kašike prezli i 2 kašike kakaoa. Lagano sjedinite, pa sipajte dobijenu smjesu u pleh obložen pek papirom. Pecite u zagrijanoj rerni na 180°C oko 15 minuta. Na isti način i od iste količine sastojaka napravite još dvije kore. U posudi pjenasto umutite žumanca i jaja sa šećerom, pa kuvajte na pari dok se fil malo ne zgusne, i uz neprestano miješanje. Zatim sklonite sa šporeta, pokrijte providnom folijom i ostavite da se smjesa ohladi na sobnoj temperaturi. Puter sobne temperature umutite, pa dodajte fil od žumanaca i sve lijepo sjedinite mikserom. U dobijeni fil dodajte keks i lijepo promiješajte da se sastojci sjedine. Izrendajte bijelu i mliječnu čokoladu, pa pomiješajte sa kiselom pavlakom i dodajte u fil. U drugoj posudi umutite slatku pavlaku. Premažite prvu koru filom, pa nanesite umućenu slatku pavlaku, pa stavite drugu koru, pa opet premažite filom, a onda opet umućenom slatkom pavlakom i stavite treću koru. Tortu stavite u frižider, pa kada se ohladi premažite je preostalom umućenom slatkom pavlakom.
BONUS VIDEO:
Ako imate neku proslavu, naš predlog je da napravite vermut tortu.
- Tagovi
- plazma torta
- vermut torta