PUNJENI KROMPIR Jednom kad probate redovno ćete praviti
ALOONLINE.BA | Žena ∙ 12.09.22 13:57 ∙ 0
Sastojci:
3 veća krompira
200 g rendanog kačkavalja
praziluk isječen na kolutiće
150 g sitno sjeckane slanine
1 kašika kisele pavlake
50 g putera, so
Priprema:
Krompir staviti u pleh, dobro posoliti i peći na 200 stepeni 45-50 minuta. Dok se krompir peče, propržiti slaninu, bez ulja, dok ne postane hrskava. Ispečene krompire zasjeći po dužini. Izdubiti ih i krompir koji izvlačimo odvajati u činiju. U tu smjesu dodati praziluk, puter, slaninu, malo kačkavalja i pavlaku. Po želji posoliti. Sjediniti smjesu, pa puniti opne krompira. Odozgo staviti kačkavalj. Vratiti u rernu da se zapeče, oko 10 minuta.
- Tagovi
- RECEPT DANA
Možda vas zanima
vremenska prognoza
0°C
Sarajevo
0°C
Banja luka
0°C
Mostar
0°C
Tuzla
0°C
Bihać
0°C
Bijeljina
0°C
Zenica
0°C
Prijedor
0°C