Pravi gurmanski ručak: Jelo sa piletinom kome ćete se vraćati
ALOONLINE.BA | Žena ∙ 08.05.23 18:39 ∙ 0
Potrebno je:
600 g piletine
soli
kašika masti ili ulja malo
200 ml pavlake za kuvanje
1 kašika brašna
1 struk bijelog luka
peršunov list
po želji rendan sir
Priprema:
Piletinu posoliti sipati 200 ml vode i dodati ravnu kašiku masti. Pustiti da se malo dinsta, pa je zapeći.
Izvaditi iz masti piletinu, sipati je u tepsiju, pa ubaciti kašiku brašna, 200 ml vode, dodati mljeveni biber..soli peršunovog lista, bijeli luk i po želji sira.
Uvaljati i poredati piletinu. Dodati posoljen krompir i peći u rerni na 220 C stepeni 30 minuta. Servirati toplo… Prijatno!
BONUS VIDEO:
- Tagovi
- piletina
Možda vas zanima
NEZABORAVAN SPOJ Salata sa narom i piletinom
06:30 ∙ Žena ∙ 0Žena
vremenska prognoza
13°C
Sarajevo
9°C
Banja luka
11°C
Mostar
7°C
Tuzla
5°C
Bihać
10°C
Bijeljina
11°C
Zenica
7°C
Prijedor
12°C