POZNATI ITALIJANSKI SPECIJALITET Špagete s tunjevinom
ALOONLINE.BA | Žena ∙ 23.07.22 07:00 ∙ 0
Ovo jednostavno jelo poznati je italijanski specijalitet, a njegov je karakterističan ukus već omiljen širom svijeta.
Sastojci
2 češnja bijelog luka
4 žlice maslinova ulja
390 g Sjeckanog paradajza
1 kašičica Vegete
50 ml bijelog vina
160 g tuna komada
½ kašičice bosiljaka
¼ kašičice crnog bibera
400 g špageta
ribani parmezan
Morska so
1 kašičica nasjeckanog peršuna
naribani parmezan za posluživanje
Priprema
1.
U tavu na lagano ugrijano ulje stavite na pola narezane češnja bijelog luka. Kad se bijeli luk blago zažuti, izvadite ga iz tave.
2.
Na ulje stavite sjeckani paradajz i Vegetu pa pirjajte dok dio tekućine ne ispari. Zatim umiješajte vino, ocijeđenu tunu, bosiljak, crni biber i posolite po potrebi.
3.
Sve još vrlo kratko pirjajte te pospite s peršunom.
Možda vas zanima
Žena
ČAROLIJA OKUSA Pita s povrćem
06:00 ∙ Recepti ∙ 0OVO MORATE PROBATI Posna mimoza salata
13:24 ∙ Recepti ∙ 0vremenska prognoza
11°C
Sarajevo
6°C
Banja luka
7°C
Mostar
3°C
Tuzla
4°C
Bihać
6°C
Bijeljina
7°C
Zenica
3°C
Prijedor
13°C