POSNA MAJONEZA ZA PRSTE POLIZATI! Za dva minuta imaćete ukusan preliv i dodatak jelima
ALOONLINE.BA | Žena ∙ 17.03.23 14:11 ∙ 0
Za pravljenje domaćeg majoneza postoji jedan super trik koji treba da isprobate i uverite se kako ćete za nekoliko minuta dobiti kvalitetan namaz ili prilog jelima.
Potrebno je:
akvafaba 100 mililitra
ulje 200 mililitra
limunov sok oko 2 supene kašike
senf pola kafene kašičice
so
biber
Priprema:
U visoku usku posudu sipati akvafabu začiniti i stapnim mikserom mutiti oko jedan minut, poslije toga polako dodavati ulje u laganom mlazu dok sve ne potrošite. Po potrebi začinite dodatno ako ima potrebe i imate spreman majonez.
Ovako spreman majonez možete da koristite za posnu rusku salatu ili neku drugu salatu po vašem ukusu. Takođe akvafabu možete da koristite i za pravljenje veganskog čoko musa, mafine, proje ili palačinke.
BONUS VIDEO:
Možda vas zanima
Žena
vremenska prognoza
14°C
Sarajevo
9°C
Banja luka
14°C
Mostar
10°C
Tuzla
3°C
Bihać
13°C
Bijeljina
14°C
Zenica
10°C
Prijedor
16°C