ISKORISTITE SEZONU TIKVICA Napravite brzu i slasnu pitu iz tave
Aloonline.ba | Žena ∙ 13.07.22 15:32 ∙ 0
Tikvice su u jeku sezone, cijena im je niska, pa zato i ne čudi što je internet preplavljen receptima od ovog povrća. Od njih možete praviti musaku, čorbu, pljeskavice, uštipke, možete ih puniti pa čak i dodavati u kolače. Kombinacija zaista ima mnogo, a danas pročitajte recept za pitu sa tikvicama iz tiganja.
Sastojci:
- 2 manje tikvice
- 1 crni luk
- 2 čena bijelog luka
- 7 jaja
- 2 kašike parmezana
- ulje za prženje
- so, biber, peršun
Priprema:
Crni luk isijecite na veće komade, a bijeli na sitno pa propržite na ulju. Dodajte potom tikvice isječene na kolutove. Posolite i pobiberite pa dinstajte dok tikvice ne omekšaju. Isjeckajte svjež peršun pa ga dodajte u činiju sa umućenim jajima, koja ste prethodno začinili. U tu istu smjesu dodajte i parmezan pa sve sjedinite. Prelijte preko tikvica. Pecite po 3 minuta sa obe strane.
Možda vas zanima
vremenska prognoza
12°C
Sarajevo
6°C
Banja luka
11°C
Mostar
7°C
Tuzla
3°C
Bihać
10°C
Bijeljina
11°C
Zenica
6°C
Prijedor
15°C