BRZ I LAGAN RUČAK Pečurke punjene krem sirom i kiselim krastavčićima
Vjerovatno malo nas ima želju da stoji predugo za šporetom na ovim vrelim ljetnjim danima. Zato smo stalno u potrazi za idejama i receptima za pripremu laganih, brzih i uvijek ukusnih obroka. Evo jednog predloga za ljetnji ručak.
Sastojci:
- 700 g većih šampinjona
- 150 g šunke
- 200 g krem sira
- 150 g pavlake
- 250 g kiselih krastavčića kornišona
- 1 jaje
- 2 srednja crna luka
- 3 čena bijelog luka
- ulje
- mješavina začina
- mirođija
- vlašac
- majčina dušica
Priprema:
U tiganju na malo ulja propržiti sitno sjeckan crni luk i bijeli luk. Odvojiti peteljke od glave pečurke i njih isjeckati najsitnije moguće, pa ih dodati u tiganj i kratko dinstati. Šunku takođe isjeckati na sitne kockice i dodati je u tiganj pred kraj dinstanja zajedno sa začinima i začinskim biljem u količini po ukusu.
Skloniti sa ringle i ostaviti da se ohladi. U ohladjenu smjesu dodati jaje, pavlaku, sir, kisele krastavčiće i polako promiješati.
Pripremljenom smjesom napuniti šampinjone i posuti ih sa malo rendanog sira i cvjetićima majčine dušice i peršuna. Poredati u prethodno nauljeni pleh ili tepsiju i peći u zagrejanoj rerni na 200°C oko 20 min.