OVA MUSAKA ĆE VAS OBORITI S NOGU: Red karfiola, red mesa, a sve pliva u prelivu
AloOnline.ba | Žena ∙ 15.02.23 17:34
∙ 0
Potrebni sastojci: 1 karfiol, 300 g mljevenog mesa, 300 ml mlijeka, 100 ml kisele pavlake, 2 jaja, 2 kašike brašna, 1 kašika putera, 1 crni luk, sol, biber
Priprema:
Karfiol skuhajte u posoljenoj vodi, ocijedite i podijelite na cvjetove. U tavi na malo zagrijanog ulja popržite nasjeckani luk da omekša. Dodajte mljeveno meso i dinstajte oko 20 minuta. Začinite po ukusu solju i biberom.
Posudu za pečenje podmažite uljem. Naizmjenično slažite red karfiola, red mesa dok ne potrošite sve. Za preliv pomiješajte mlijeko, kiselu pavlaku, jaja, brašno, posolite i pobiberite i prelijte musaku. Pecite u zagrijanoj rerni na 200 stepeni oko 40 minuta.
BONUS VIDEO:
Možda vas zanima
RECEPT DANA Trouglići sa sirom
07:00 ∙ Žena ∙ 0vremenska prognoza
0°C
Sarajevo
0°C
Banja luka
0°C
Mostar
0°C
Tuzla
0°C
Bihać
0°C
Bijeljina
0°C
Zenica
0°C
Prijedor
0°C