OSVAJA NA PRVI ZALOGAJ Sastojke za ovu poslasticu već imate u kući
Sastojci:
4 jajeta
40 gr brašna
1 kašika kakaoa
40 ml ulja
45 ml mlijeka
65 gr šećera
1 kašika soka od limuna (po želji)
Za fil:
120 ml slatke pavlake
1 kašika šećera
Priprema:
Odvojite bjelanca i žumanca, pa bjelanca ostavite u frižider dok vam ne budu zatrebala. U posudi pomiješajte mlijeko i ulje, pa potom dodajte brašno i kakao. Smjesu dobro sjedinite, dodajte žumanca, pa ponovo dobro promiješajte.
U drugoj posudi umutite bjelanca, pa postepeno ubacujte šećer i mutite dok ne dobijete čvrst šne. Dodajte smjesu sa kakaom i sve dobro umiješajte. Kalup kvadratnog oblika obložite pek papirom, pa sipajte smjesu. Izjednačite, pa pecite u prethodno zagrijanoj rerni na 150°C oko 40 minuta.. Sačekajte da se ohladi, pa isijecite na dva dijela.
Fil: umutite slatku pavlaku sa šećerom i premažite preko jedne kore, pa preklopite drugom. Umotajte u providnu foliju, pa ostavite da se ohladi u frižideru. Sijecite na trouglove.
BONUS VIDEO: