NEVJEROVATAN OKUS Pijane krofne sa jabukama
POTREBNI SASTOJCI:
300 grama brašna
100 grama gustina
100 grama šećera
2 jabuke
2 jaja
400 mililitara jogurta
50 mililitara rakije
1 limun
100 grama šećera u prahu
2 kesice vanilin šećera
1 prašak za pecivo
1 narandža
Priprema:
U veći sud polupamo jaja. Neprekidno miješajući viljuškom u sud dodamo jogurt i šećer. Jabuke oljuštimo, krupno izrendamo i dodamo u sud. Dodamo vanilin šećer i u sud krupno izrendamo koru limuna i narandže. Dodamo rakiju, brašno, gustin i prašak za pecivo. Miješamo dok se sastojci ne sjedine.
Ostavimo tijesto da odstoji 15-ak minuta. Nauljenom kašikom uzimamo od tijesta i formiramo krofne i pržimo u šerpi u većoj količini zagrijanog ulja. Ispržene krofne stavimo na činiju obloženu papirom da upije nepotrebnu masnoću.
BONUS VIDEO:
- Tagovi
- Pijane krofne
- poslastica