NEODOLJIVA KOMBINACIJA UKUSA Ražnjići od lososa i tikvica
POTREBNI SASTOJCI ZA ČIMIČURI SOS (4 porcije):
1 i po šolja grubo sjeckanog svježeg peršuna
1 i po šolja grubo sjeckanog korijandera
1 glavica crnog luka
sitno isječena
3 čehne bijelog luka
samljevene 4 grančice origana
½ šolje ekstra djevičanskog maslinovog ulje
1/3 šolje crvenog vinskog sirćeta
Priprema:
Za ražnjiće potrebno: 2 tikvice, isječene na tanke kolutove, 900 g lososa, isječenog na kockice, 3 kašike ekstra djevičanskog maslinovog ulja, ¾ kašičice sušenog origana, ¼ kašičice mljevenih pahuljica crvene paprika, so i biber, 2 limuna
Za pripremu čimičuri sosa u procesoru za hranu usitniti peršun, korijander, crni i bijeli luk i origano. Dodati maslinovo ulje i sirće i miksati dok se ne dobije relativno glatka smjesa. Pokriti i ostaviti sa strane.
Za pripremu ražnjića potrebno je na 12 štapića nanizati naizmjenično tikvice i losos. Premazati zatim svaki ražnjić maslinovim uljem sa svih strana i začiniti origanom, pahuljicama crvene paprike, biberom i solju.
Zagrijati veliku tacu na srednjoj temperaturi. Staviti ražnjiće da se prže i uz okretanje svaku stranu pržiti oko 3 minuta. Na samom kraju iscijediti polovine limuna preko ražnjića. Služiti odmah uz čimičuri sos.
BONUS VIDEO: