NAJSOČNIJI JUNEĆI SAFT koji do sada niste probali!
ALOONLINE.BA/VESTI-ONLINE.COM | Žena ∙ 25.11.21 12:09 ∙ 0
Juneći saft mnogima je omiljeno jelo, pogotovo ako je posluženo s domaćim njokima, rižom ili pireom.
Saft koji pripremite može stajati u hladnjaku nekoliko dana što može biti praktično ako nemate vremena za svakodnevno kuhanje.
Sastojci
1 g juneće lopatice bez kosti
4 crvena luka
4 režnja češnjaka
1 korijen peršuna
0,5 korijena celera
4 mrkve
1 paprika
100 ml bijelog vina
lovorov list
2 kašike koncentrata paradajza
2 kašike kukuruznog skroba
sol, papar
Pripremite sastojke
Narežite meso na kockice, nasjeckajte glavice luka na sitno i dinstajte ih na malo maslinovog ulja. Kad luk omekša dodajte meso i pirjajte. Kad dobije boju sa svih strana ulijte vino i pustite da ispari.
Za to vrijeme na sitno narežite mrkvu, očišćenu papriku, češnjak, korijen celera i peršina.
Kuhajte
Kad je meso malo omekšalo stavite usitnjeno povrće na njega, dodajte lovorov list, koncentrat paradajza, začine i zalijte s vodom te kuhajte oko sat i pol.
Razmutite malo kukuruznog škroba u vodi, stavite u saft i promiješajte. Poslužite uz rižu, krumpir ili drugi prilog po želji.
Možda vas zanima
Žena
vremenska prognoza
0°C
Sarajevo
0°C
Banja luka
0°C
Mostar
0°C
Tuzla
0°C
Bihać
0°C
Bijeljina
0°C
Zenica
0°C
Prijedor
0°C