NAJLEPŠE SU UZ JOGURT: Slane kiflice od kukuruznog brašna
ALO.RS/SERPICARECEPTI/LJ.Č. | Žena ∙ 30.09.21 08:53 ∙ 0
Sastojci i priprema: 500 gr. bijelog brašna
- 200 gr. kukuruznog brašna (sitnog)
- 7 gr. suvog kvasca (20 gr. svježeg)
- 200 ml. mlijeka
- 100 ml. jogurta
- 150 ml. ulja
- 1 jaje
- 2 kašičice soli
- 1 kašičica šećera
- 50 gr. margarina
Izmiješajte 300 gr. bijelog brašna i 200 gr. kukuruznog. Dodajte so pa na sredini napravite udubljenje i u njega stavite 100 ml. mlakog mlijeka, kvasac, šećer. Promiješajte i ostavite da kvasac proradi. Zatim dodajte ostatak mlijeka, jogurt, ulje, jaje i krenite da mijesite uz postepeno dodavanje bijelog brašna.
Ostavite 30 minuta da tijesto nadođe pa premijesite i podijelite na dva dijela. Pravite kiflice željenog oblika i veličine, ja sam polovinu punila kečapom i salamom a polovinu prazne.
Na svaku stavite komadić margarina i ostavite 15 minuta da stoje. Za to vrijeme uključite rernu na 200 stepeni i pecite kiflice oko 25 minuta ili dok fino ne porumene.
Možda vas zanima
vremenska prognoza
0°C
Sarajevo
0°C
Banja luka
0°C
Mostar
0°C
Tuzla
0°C
Bihać
0°C
Bijeljina
0°C
Zenica
0°C
Prijedor
0°C