NAJBRŽE KIFLICE KOJE SVIMA USPIJEVAJU Gotove su za samo 30 minuta, a mekane kao duša!
Sastojci:
200 ml mleka
30 g svežeg kvasca
100 ml ulja
1 kašika šećera
1 kašičica soli
1 čaša kisele pavlake (180 g)
1 prašak za pecivo
Za punjenje:
Sir, šunka, ajvar (po želji)
Za premazivanje:
1 jaje za premazivanje
Za posipanje:
Susam ili kim
Priprema:
U toplo mleko dodati šećer i kvasac, promešati i ostaviti da nadođe. U posudu staviti svo brašno, prašak za pecivo, so i rukom promešati. Dodati kiselu pavlaku i ulje. Sipati nadošao kvasac i umesiti testo. Po potrebi dodati još malo brašna da se ne lepi za ruke. Podeliti testo na 2 jednaka dela. Oklagijom ih razvući u krugove prečnika oko 50 cm i iseći na 16 delova. Na početak dužeg dela staviti malo sira ili komadić šunka (a možete oba) i uviti u kiflicu. Slagati ih u pleh obložen pek papirom. Količina koja se dobije je za 2 pleha. Umutiti jaje, premazati kiflice i posuti susamom. Peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni dok ne dobiju smeđu boju.
BONUS VIDEO: