MOŽEMO LI POMFRIT NAPRAVITI NA ZDRAV NAČIN: Umjesto ulja iskoristite OVAJ sastojak
ALOONLINE.BA/NAJ ŽENA.RS | Žena ∙ 24.11.21 11:21 ∙ 0
Pomfrit je idealan prilog uz hamburgere ili neko grugo meso sa roštilja.
Međutim, mnogi ga koriste i kao glavno jelo, a ne kao prilog.
Ipak, zbog načina pripreme koji iziskuje prženje u velikim količinama ulja, pomfrit spada u hranu koja uopšte nije najzdraviji izbor.
Međutim, moguće je pripremiti ga i bez ulja, a da ukus bude podjednako dobar zahvaljujući jednom sastojku.
Tajna je u bjelancetu
Pored krompira, za ovu zdraviju varijantu pomfrita biće vam potrebno bjelance i začinsko bilje po ukusu.
Za početak ogulite krompir i isijecite ga tako da dobijete oblik pomfrita. Potom ga uvaljajte u umućeno bjelance u koje ste prethodno dodali začine po želji.
Ređajte pomfrit u pleh koji ste obložili papirom za pečenje, i pecite ga u prethodno zagrijanoj rerni na 200 stepeni dok ne dobije zlatnu boju. Vrijeme pečenja zavisiće od jačine rerne.
Možda vas zanima
vremenska prognoza
0°C
Sarajevo
0°C
Banja luka
0°C
Mostar
0°C
Tuzla
0°C
Bihać
0°C
Bijeljina
0°C
Zenica
0°C
Prijedor
0°C