MAGIČAN I KLASIČAN Preukusan punč od jaja ne morate piti samo za praznike
ALOONLINE.BA | Žena ∙ 25.06.23 20:45 ∙ 0
Punč od jaja
Sastojci:
1 l vode
1/2 kesice čaja po želji
50 g šećera
2 narandže
2 limuna
6 jaja
1/4 l ruma
Priprema:
U uzavreloj vodi skuvajte čaj, procijedite i sipajte u posudu, dodajte 5 g šećera, narendanu koru od narandže, 4 žumanca i 2 cijela umućena jajeta, sok od 2 sočne narandže i 2 limuna. Sve zajedno umutite i kuvajte na laganoj vatri dok ne dobijete homogenu smjesu.
Sklonite sa vatre i nastavite da miješate dok se ne ohladi. Dodajte 1/4 l ruma i ponovo zagrijte, kako biste poslužili vruće.
BONUS VIDEO:
- Tagovi
- punč od jaja
- recept
Možda vas zanima
RECEPT DANA Trouglići sa sirom
07:00 ∙ Žena ∙ 0RECEPT DANA Kremasta krompir salata
06:00 ∙ Žena ∙ 0vremenska prognoza
15°C
Sarajevo
9°C
Banja luka
11°C
Mostar
7°C
Tuzla
5°C
Bihać
10°C
Bijeljina
11°C
Zenica
7°C
Prijedor
12°C