LEDENI MLIJEČNI KOLAČ PRELIVEN ČOKOLADNOM GLAZUROM Par jeftinih sastojaka za savršen ukus
ALOONLINE.BA | Žena ∙ 19.08.23 08:18 ∙ 0
Sastojci:
70 g šećera
1 kašika nes kafe
1 kašika želatina
900 ml mlijeka
50 g kikirikija
250-300 g čokolade
3 kašike ulja
Priprema:
U šerpi pomiješajte šećer, nes kafu, želatin i sve to prelijte mlijekom. Kuvajte dok ne krene da ključa, uz neprestano miješanje. Ostavite još 3 minuta na šporetu, pa dobijenu smjesu sipajte u vatrostalnu posudu. Stavite u frižider na 2 sata. Čokoladu otopite sa uljem, pa dodajte seckani kikiriki. Izvadite kolač iz posude i prelijte čokoladnom glazurom. Vratite u zamrzivač da se stegne.
BONUS VIDEO:
Možda vas zanima
vremenska prognoza
14°C
Sarajevo
6°C
Banja luka
11°C
Mostar
7°C
Tuzla
3°C
Bihać
10°C
Bijeljina
11°C
Zenica
7°C
Prijedor
15°C