KREMASTE MILERAM KOCKE
ALOONLINE.BA | Žena ∙ 21.03.22 16:00 ∙ 0
Tijesto:
- 200 g brašna
- malo praška za pecivo
- 100 g maslaca ili margarina
- 2 žlice šećera u prahu
- malo soli
- 3 žumanjka
- 1-2 žlice kisele pavlake
Krema:
- 500 ml mlijeka
- 2 vrećice pudinga od vanilije
- 170 g šećera
- 800 g milerama
Preliv:
- 400 g smrznutog voća
- šećera po želji
- 1 vrećica preliva za torte
Priprema:
Prstima ili u multipraktiku u brašnu izmrviti maslac ili margarin dok se ne naprave mrvice. Dodati sve ostale sastojke, umijestiti tijesto i ostaviti u frižideru pola sata. Ohlađeno tijesto razvaljati i prebaciti u namašćen i pobrašnjen pleh veličine 20×35 cm. U mlijeku skuhati puding i šećer, skinuti s vatre i u vrelo umiješati mileram. Odmah sipati preko tijesta. Peći na 170 stepeni oko 30 minuta. Ohladiti. Smrznuto voće skuhati sa šećerom. Možete voće i propasirati kako ne bi ostale koštice, a i ne morate. Kad provri dodati preliv za torte razmućen u 2 kašike vode. Pustiti da provrije i preliti preko ohlađenog kolača.
Prijatno!
Možda vas zanima
Žena
vremenska prognoza
0°C
Sarajevo
0°C
Banja luka
0°C
Mostar
0°C
Tuzla
0°C
Bihać
0°C
Bijeljina
0°C
Zenica
0°C
Prijedor
0°C