KOJI SASTOJAK TREBA DODATI U PILEĆI PAPRIKAŠ da bi bio još boljeg ukusa
ALOONLINE.BA/MAGAZIN.NOVOSTI.RS | Žena ∙ 17.11.21 09:09 ∙ 0
Jedno od omiljenih jela je svakako pileći paprikaš.
Ne zahtijeva spacijalne sastojke, brzo se pravi, a ukus je savršen. Zasitiće i najizbirljivije.
Recept za pileći paprikaš
Sastojci:
- 2 veća bataka ili karabataka
- 1 kg krompira
- 1 dl ulja
- 1 veća šargarepa
- 1 dl soka paradajza
- 2 glavice crnog luka
- 1 kašičica aleve paprika
- 2 kašike brašna
- mljeveni biber
- peršunov list
- so
Na ulju propržite posoljene batake ili karabatake.
U šerpi u kojoj ćete kuvati paprikaš takođe na zagrijanom ulju propržite sitno isjeckan crni luk, pa kad se zacakli dodati na kolutove isječenu šargarenu, posolite po ukusu, sipajte pola čaše vode i dinstati uz povremeno dolivanje vode.
Kada je sve upola kuvano dodajte sok od paradajza, očišćen i na kocke isječen krompir, isjeckano gotovo meso. Obavezno sipajte i ulje u kom se pržila piletina, daće poseban šmek jelu. Sipajte pola litra vode i sve zajedno kuvajte dok ne bude gotovo.
Pred kraj napravite zapršku od malo ulja, brašna i aleve paprike i kuvajte još dvadesetak minuta uz povremeno miješanje.
Kuvan paprikaš skinuti sa vatre, umiješati pola kašičice sitno isjeckanog peršunovog lista i malo mljevenog bibera.
Možda vas zanima
Žena
vremenska prognoza
0°C
Sarajevo
0°C
Banja luka
0°C
Mostar
0°C
Tuzla
0°C
Bihać
0°C
Bijeljina
0°C
Zenica
0°C
Prijedor
0°C