KAJGANA IZ MIKROTALASNE Najbrže spremanje jaja, bez prskanja ulja po celoj kuhinji
Ovo je sigurno najbrži način da pripremite kajganu. Ali ono što bi trebalo da imate na umu je da nemaju sve mikrotalasne pećnice istu jačinu i da će biti potrebno da testirate ovaj recept i sami utvrdite precizno vreme pripreme kajgane.
Postupak pravljenja:
Kako bi spremili kajganu za svega dva minuta, odvojite dva jaja i malo mleka. Razbijte jaja u šolju , a onda ih razmutite viljuškom. Zatim dodajte malo mleka, kako bi tekstura prženih jaja bila laganija, i potom još malo mutite viljuškom. Kada je dovoljno umućeno, viljušku odložite i šolju ubacite u mikrotalasnu. Podesite pećnicu na 2 minuta. Nakon dva minuta postupak je gotov, servirajte jaja i uživajte u vašem brzom, a zdravom obroku.
Poširana jaja
Razbijte jedno jaje sipajte ga u čašu, dodajte trećinu čaše vode i poklopite plastičnom posudom. Pecite u mikrotalasnoj pećnici 20 sekundi.
Omlet za dva i po minuta
Razbijte dva jaja, umutite, namažite tanjir uljem i sipajte umućena jaja. Poklopite drugim tanjirom, a posle minut i po promešajte i vratite u mikrotalasnu pećnicu nepoklopljeno na još šezdeset sekundi.
BONUS VIDEO: