JELO KOJE ĆE ODUŠEVITI I NAJVEĆE GURMANE Punjeni krompir, raskoš okusa i mirisa
Sastojci:
10 bijelih krompira srednje veličine,
500 g mljevenog mesa,
1 veća glavica crnog luka,
2 kašike paradajz pirea,
100 g parmezana,
500 ml pavlake za kuvanje,
150 g trapista,
po ukusu so,
po ukusu mljeveni biber.
Krompir oguliti i čitav skuhati u slanoj vodi. Zatim ga izvaditi, pa kada se ohladi, prepoloviti ga u sredinu izdubiti kašičicom.Punjeni krompir (19)
Polovine poredati u pleh, pa puniti prethodno pripremljenom smjesom od dinstanog luka, blago proprženog mljevenog mesa, začina, parajz pirea i parmezana.
Prespemo vrhnjem za kuhanje i dodamo još, od prilike, 1 decilitar vode. Pokrijemo folijom i stavimo u rernu koju smo zagrijali na 200 C.
Poslije 30 minuta pečenja, pleh izvadimo i svaki krompir pospemo rendanim trapistom i vratimo da se zapeče, nakon čega je jelo spremno za posluživanje.
BONUS VIDEO:
- Tagovi
- RECEPT DANA