JEFTIN JE, A VEĆINA GA VEĆ IMA U KUHINJI Jedan sastojak dodajte u tijesto i vaše pecivo će biti svježe danima
Važno je da svi sastojci imaju prije miješanja sobnu temperaturu, zato ih bar sat prije početka rada stavite na radnu dasku. Ako koristite suhi kvasac, odmah ga pomiješajte sa brašnom i svim ostalim dodacima za tijesto.
Sigurno da većina domaćica ima svoje cake kako da joj tijesto baš svaki put uspije, ali jedan trik omogućit će da pecivo koje napravite bude svježe i po nekoliko dana. Nije važno da li mijesite kiflice, hljeb ili lepinje dovoljno je da samo dodate jedan sastojak.
U pitanju je skrob koji pomaže kod svih vrsta tijesta. Ukoliko njega dodate u tijesto, ono će biti prozračnije, a pecivo ukusnije i svježije. Ono što je bitno da uradite je da pomiješate skrob sa brašnom, pa da tako dodate u tijesto, a ne da ga dodajete sa nekim drugim sastojcima.
Razmjera je sljedeća – na 4 šolje brašna ide 1 kašika skroba. Tijesto nakon toga pripremajte po uobičajenom receptu i ostavljate ga da naraste kao i inače.
BONUS VIDEO:
- Tagovi
- tijesto