ISPROBAJTE ITALIJANSKU minestrone čorbu
ALOONLINE.BA/INDEX.HR | Žena ∙ 10.11.21 10:47 ∙ 0
Međutim, većina recepata uključuje luk, šargarepu, celer, paradajz i mahunarke, kao što su pasulj ili grašak.
Sastojci
50 g svinjske masti
1 stabljika celera
2 kašike ekstra djevičanskog maslinovog ulja
1 glavica luka srednje veličine
100 g graha
100 g kukuruza
100 g pšenice
2 krompira
200 g oguljenog paradajza
Sol, po ukusu
Biber po ukusu
Priprema
Luk, nasjeckani celer, mast i maslinovo ulje ubacite u lonac.
Začinite i dodajte 480 ml vruće vode, posolite i pobiberite po ukusu.
Krčkajte
Dodajte grah, kukuruz, pšenicu, paradajz i nasjeckani krompir. Nastavite krčkati dok svi sastojci ne omekšaju te po potrebi dodajte još vruće vode.
- Tagovi
- čorba
- minestrone supa
- supa
Možda vas zanima
vremenska prognoza
15°C
Sarajevo
9°C
Banja luka
11°C
Mostar
7°C
Tuzla
5°C
Bihać
10°C
Bijeljina
11°C
Zenica
7°C
Prijedor
12°C