IDEALNE ZA DORUČAK ILI VEČERU Mini pice od najmekšeg domaćeg tijesta
Ukoliko ste ljubitelji italijanske kuhinje, ovaj recept za mini pice će vam dobro doći. Prave se od najmekšeg domaćeg tijesta, a nadjeve birate sami po želji. Odlične su i kada vam dođu gosti, jer su praktične i izdašne.
Sastojci:
200 ml toplog mlijeka
120 ml tople vode
100 ml ulja
2 kašičice šećera
10 g instant kvasca
3 ¼ šolje brašna
1 kašičica soli
Za sos:
paradajz sos
majčina dušica
Za nadjev:
šunka
kobasica
zelena paprika
kačkavalj
masline
Priprema:
Za tijesto u veliku činiju stavite 200 ml toplog mleka, 120 ml tople vode, 100 ml ulja, 2 kašičice šećera i 10 g instant kvasca. Miješajte varjačom. Dodajte polovinu brašna i 1 kašičicu soli, mesite dok ne počne da se formira tijesto. Nastavite da mijesite, unoseći ostatak brašna. Nastavite da mesite dok ne dobijete glatko, meko tijesto. Pokrijte tijesto plastičnom folijom, a zatim kuhinjskom krpom i ostavite na toplom mjestu da se udvostruči, oko 30 minuta.
U međuvremenu pripremite prelive i nadjeve po želji. potom testo istresite na radnu površinu. Razvucite ga na kružni oblik. Čašom vadite oblike mini pica. U pleh obložen papirom za pečenje rjeđajte mini pice. Kašikom sipajte paradajz sos i ravnomerno rasporedite po podlozi. Pospite seckanim sirom i stavite željene nadjeve na pice. Pecite u zagrijanoj rerni na 180°C oko 20-25 minuta, prenosi portal Stvar ukusa.
BONUS VIDEO:
- Tagovi
- recepti