GURMANLUK „JUŽNE PRUGE“: Obožavaćete ovako pripremljenu LESKOVAČKU MUĆKALICU!
M.J./ALOONLINE.BA/NAJ ŽENA | Žena ∙ 27.10.21 14:34 ∙ 0
Ono što je karakteristično za mućkalicu, to je da meso treba da bude pečeno na roštilju, prije kuvanja u sosu od povrća
Leskovačka mućkalica ili đuveč s mesom?
Ono što je karakteristično za mućkalicu, to je da meso treba da bude pečeno na roštilju, prije kuvanja u sosu od povrća.
Time mućkalica dobija svoj karakteristični ukusu i miris.
Sastojci:
- 500 g svinjskog vrata pečenog na roštilju,
- 1 veći crveni luk,
- 2 svježe paprike,
- 1 ljuta svježa paprika,
- 1 kg svježeg paradajza,
- ulje, so i biber po ukusu.
Napomena:
Možete koristiti i druge vrste mesa osim svinjskog, a takođe možete dodati i pečene slanine i kobasice, ne može da škodi. Svakako je ovo jelo od ostataka ili jelo koje je idealno da potrošite ostatke mesa pečenog na roštilju. Van sezone paradajza, možete da koristite konzervirani paradajz, ili sok ili pire od paradajza.
Priprema:
U tiganj stavite isjeckanu slaninu. Kada slanina počne da se topi dodajte na rezance isječen crni luk. Kada luk zastakli, dodajte na isti način isječenu papriku i paradajz. Sve posolite pobiberite i kuvajte poklopljeno na laganoj vatri desetak minuta, nakon tog vremena dodajte meso isječeno na rezance i kuvajte sve zajedno još desetak minuta ili dok se sos ne zgusne.
Poslužite uz tjesteninu, proju, projaru, kačamak, pire krompir, ili samo uz parče hljeba ili lepinje.
Možda vas zanima
RECEPT DANA Trouglići sa sirom
07:00 ∙ Žena ∙ 0RECEPT DANA Kremasta krompir salata
06:00 ∙ Žena ∙ 0Žena
ZASLADITE DAN Kolač od mandarine
15:02 ∙ Recepti ∙ 0vremenska prognoza
0°C
Sarajevo
0°C
Banja luka
0°C
Mostar
0°C
Tuzla
0°C
Bihać
0°C
Bijeljina
0°C
Zenica
0°C
Prijedor
0°C