GULAŠ SA GLJIVAMA Posan i pikantan, ovakav do sada niste jeli
Sastojci:
400 g šampinjona
300 g bukovača
3 čena bijelog luka
4 glavice crnog luka
šargarepa
manji korijen celera
300 ml crnog vina
100 ml soka od paradajza
so, biber
kašika sjeckanog peršuna
kašika gustina
pola čaše vode
ulje
Priprema
Isjeckajte luk na kockice, izdinstajte ga na ulju, pa mu dodajte rendanu mrkvu i rendani koren celera. Pržite još koji minut, dodajte sitno sjeckani bijeli luk, pa kada luk zamiriše, dodajte i sjeckane pečurke. Snizite temperaturu, pa dinstajte još desetak minuta. Ako je potrebno, nalijte malo vode. Dodajte sok od paradajza, crno vino, pa kuvajte još desetak minuta. Pomješajte gustin sa vodom, dodajte u gulaš i kuvajte još koji minut da se lagano zgusne. Začinite, sklonite sa ringle, pa dodajte sitno sjeckani peršun. Poslužite uz palentu, kuvani krompir ili rižu.
BONUS VIDEO:
- Tagovi
- recepti