GRČKA MUSAKA Sočno jelo koje se lako pravi, osvojiće vas na prvi zalogaj
ALOONLINE.BA | Žena ∙ 05.04.24 22:24 ∙ 0
Potrebno je:
2 veća patlidžana
4 krompira
5 jaja
2 glavice crnog luka
500 g mljevenog mesa
kašika suvog biljnog začina
so, biber
5 dl mlijeka
1 dl ulja
200 g brašna
Priprema:
Oljuštite patlidžan, isjecite ga poprijeko na režnjeve, posolite i ostavite da odstoje. Umutite bjelanca, dodajte žumanca i svaki list patlidžana uvaljajte u brašno, pa u jaja i pržite. Za nadjev ispržite luk, dodajte meso i začine. U podmazan pleh poredajte pohovan patlidžan, meso, rendan krompir. Umutite jaja i mlijeko, prelijte musaku i pecite 40 minuta na 220 stepeni.
BONUS VIDEO:
- Tagovi
- recepti
Možda vas zanima
vremenska prognoza
12°C
Sarajevo
7°C
Banja luka
13°C
Mostar
9°C
Tuzla
2°C
Bihać
12°C
Bijeljina
13°C
Zenica
9°C
Prijedor
13°C