ČORBICA KOJU MOŽETE SVAKI DAN JESTI Špinat je glavni sastojak, a tako lako se pravi
Sastojci:
1 veliki crni luk
5 čenova belog luka
2 srednja krompira
750 ml vode
450 g mladog spanaća
prstohvat soli
50 g maslaca
3 kašike brašna
750 ml mleka
6-8 kašika
pavlake
biber
Priprema:
Stavite iseckan luk, beli luk i krompir u veliku činiju i prekrijte hladnom vodom. Dodajte malo soli i ostavite da
provri. Pokrijte i lagano kuvajte 15-20 minuta, dok krompir ne omekša. Sklonite s vatre i dodajte spanać. Pokrijte i odložite sa strane. Lagano otopite maslac u tiganju, dodajte brašno i propržite 2 minuta na niskoj temperaturi. Sklonite tiganj s vatre i dodajte mleko, malo-pomalo, stalno mešajući. Vratite na vatru i
prokuvajte 5-8 minuta, sve dok umak ne postane pomalo gust i gladak. Ohlađeni krompir i smesu spanaća izmiksajte u glatku smesu, pa stavite u tiganj i mešajući sjedinite s gotovim umakom. Začinite solju i biberom po ukusu i lagano podgrejte pazeći da ne uvri. Čorbu servirajte u tanjire, stavite malo pavlake i poslužize sa toplim domaćim hlebom.
BONUS VIDEO:
- Tagovi
- čorba od špinata