SAVRŠENA POSLASTICA ZA PRSTE POLIZATI Čokoladni kuglof
Zbog neodoljivog oblika kojeg duguje specijalnom kalupu, vrlo jednostavne pripreme i specifičnog okusa, kuglof zauzima posebno mjesto u gastronomiji.
Sastojci
ZA KUGLOF
125 g maslaca
150 g šećera
150 ml mlijeka
100 g Pšeničnog oštrog brašna
60 g Pšeničnog glatkog brašna
20 g kakaa u prahu
1 Prašak za pecivo
2 jaja
ZA GLAZURU
40 g maslaca
100 g čokolade
Priprema
Za kuglof
1.
Maslac zagrijte da se otopi, maknite s vatre, umiješajte šećer, mlijeko i na kraju dodajte smjesu brašna, kakaa i prašak za pecivo.
2.
Dodajte jaja i dobro izrađenu smjesu izlijte u namašćen i brašnom posipan kalup za kuglof. Pecite u pećnici zagrijanoj na 180 °C oko 40-45 minuta.
Za glazuru
1.
Maslac zagrijte da provrije, maknite s vatre, dodajte natrganu čokoladu i miješajte da se otopi.
2.
Glazuru prelijte preko ohlađenog kuglofa.