POSLASTICA KOJA SE NE PEČE, GOTOVA OČAS POSLA Čokoladni kolač sa keksom
Kada želite da napravite brzinsku poslasticu, bez previše prljavih sudova onda sa čokoladnim kolačem nećete pogriješiti. Obavezno mu dodajte i keks, umjesto kalupa iskoristite flašu od vode.
Ovaj sočan i ukusan kolač sadrži duplu čokoladu, jer se na kraju i preliva glazurom, pa će se ljubitelji slatkiša raspametiti.
Sastojci:
700 ml mlijeka
50 g kakaoa
70 g kukuruznog skroba
100 g šećera
50 g putera
400 g čokolade
200 g keksa
Priprema:
Na plastičnoj flaši isijecite vrh, a u mlijeko dodajte šećer, skrob i kakao.
Kuvajte, uz neprestano miješanje, dok se ne zgusne, pa dodajte čokoladu (200 g) i puter, pa kuvajte uz miješanje dok se ne istopi.
Sipajte preko izlomljenog keksa i promiješajte.
Sipajte smjesu u flašu.
Protresite, pokrijte alu folijom i stavite u frižider na sat vremena.
Otopite preostalu čokoladu (200 g), pa kolač izvadite iz flaše i prelijte čokoladom.
Vratite u frižider na još 15 minuta.