ČIZKEJK SA PLAZMOM I KISELOM PAVLAKOM Bogat i osvježavajućI desert sa domaćim sirupom od bobičastog voća
Sastojci:
2 šolje zdrobljenog keksa (kao što su Graham krekeri ili digestivni keksi)
1/2 šolje neslanog putera, rastopljenog
2 šolje kisele pavlake
1 šolja granuliranog šećera
3 velika jaja
1 kašičica ekstrakta vanile
Za preliv:
Svježe ili zamrznuto bobičasto voće (400 grama)
Šećer u prahu za posipanje, po želji
Recept:
Zagrijte rernu na 175°C. U činiji pomiješajte mljevenu plazmu i otopljeni puter dok se dobro ne sjedine. Pritisnite smješu na dno podmazanog pleha, stvarajući ravnomjeran sloj. Pecite podlogu od keksa u zagrijanoj rerni deset minuta. Izvadite iz rerne i ostavite da se ohladi dok pripremate fil.
U činiji za miješanje pomiješajte pavlaku, šećer, jaja i ekstrakt vanile. Miješajte dok ne postane glatko i dobro sjedinjeno.
Na ohlađenu podlogu od keksa u kalupu sipajte fil od pavlake i ravnomjerno rasporedite. Vratite pleh u rernu i pecite oko 45-50 minuta, ili dok se fil ne stegne i ivice blago porumene.
Izvadite čizkejk iz rerne i ostavite da se ohladi u kalupu oko deset minuta. Zatim pažljivo uklonite stranice kalupa i ostavite da se kolač potpuno ohladi na rešetki.
Dok se čizkejk hladi, u šerpici izdinstajte bobičasto voće sa pola čaše vode i dvije kašike šećera. Ukrasite tortu dobijenim sirupom sa voćem i šećerom u prahu. Ostavite tortu u frižideru najmanje nekoliko sati, ili preko noći, da se ukusi spoje i fil stegne.
BONUS VIDEO: