BEZ KAPI ULJA Ukusne riblje pljeskavice od oslića
ALOONLINE.BA | Žena ∙ 26.11.22 08:55 ∙ 0
Sastojci:
1 kg oslića
1 glavica luka
60 g brašna
3 kašike prezli
3 čehne bijelog luka
1 kašičica začinske paprika
so
biber
Priprema:
Filete oslića obarite u slanoj vodi oko pola sata da lijepo omekšaju. Procijedite ih i ostavite da se ohlade.
Ribu stavite u blender, dodajte sitno nasjeckan bijeli luk i luk, brašno, prezle i začine po ukusu. Sve sastojke izmiksajte tako da dobijete u homogenu smjesu. Između dlanova formirajte pljeskavice željene veličine i redati ih u pleh obložen papirom za pečenje. Pecite ih u rerni zagrijanoj na 200 stepeni oko 15-20 minuta da dobiju lijepu rumenu koricu.
BONUS VIDEO:
Možda vas zanima
vremenska prognoza
0°C
Sarajevo
0°C
Banja luka
0°C
Mostar
0°C
Tuzla
0°C
Bihać
0°C
Bijeljina
0°C
Zenica
0°C
Prijedor
0°C