„BESPOSLEN POP JARIĆE KRSTI“ Probajte pohovanu čokoladu
ALOONLINE.BA | Žena ∙ 31.03.23 06:30 ∙ 0
Potrebno je:
čokoladica
brašno
jaja
mljeveni keks
Priprema:
Nakvasiti čokoladicu, uvaljati u brašno, jaja i keks, pa ako ima potrebe ponoviti postupak jaja, keks i spustiti tako uvaljanu čokoladu u fritezu ili dublju posudu sa uljem.
Pržiti na srednje jakoj temeraturi. Kad mljeveni keks porumeni, izvaditi čokoladicu na ubrus i servirati sa kuglom sladoleda. Kad se presiječe čokolada sav fil unutra bi trebao da se istopi i izmiješa unutar čokolade i da prilikom sječenja fil lagano curi sa strane.
BONUS VIDEO:
Možda vas zanima
vremenska prognoza
15°C
Sarajevo
9°C
Banja luka
11°C
Mostar
7°C
Tuzla
5°C
Bihać
10°C
Bijeljina
11°C
Zenica
7°C
Prijedor
12°C