BAJADERE ĆE UZ OVAJ SAVJET BITI FANTASTIČNE Napravite slavsku poslasticu bolje nego ikada
Potrebno je:
100 g čokolade
200 g mljevenih oraha
250 g mljevenog keksa
400 g šećera
200 g maslaca
200 ml vode
Glazura:
100 g čokolade
3 kašike ulja
Priprema:
Šećer i vodu staviti na ringli da prokuva nekih 5 minuta da se dobije gustina meda. Skloniti sa ringle pa dodati maslac. Miješati dok se maslac ne istopi. Dodati mljevene orahe i keks, sve lijepo sjediniti. Smjesu podijeliti na dva jednaka dijela, pa u jedan dio dodati 100 g otopljene čokolade. Pleh dimenzije 16×25 cm obložiti pek papirom. Pa sipati čokoladni dio ravnomjerno lijepo, preko toga dodamo svjetli dio poravnamo i dodamo odozgo čokoladnu glazuru koju smo prethodno napravili. Otopiti 100 g čokolade sa 3 kašike ulja. Ostaviti da se stegne pa sjeći na štanglice.
Savjet:
Da bi vam bajadera bila fina i uspješna tajna se krije u sirupu koji pravimo od šećera i vode koji treba da bude gustine tečnog meda. Sve ostalo je lakše.
BONUS VIDEO: