KINDER BAJADERA Raskošan kolač sa plazmom, čokoladom i kikirikijem
Sastojci:
200 ml vode
300 g šećera
250 g putera
450 g mljevene plazme
150 g kinder čokolade
150 g mljevenog kikirikija
Za bijeli dio:
150 ml vode
400 g šećera
250 g putera
300 g mlijeka u prahu
Za glazuru:
200 g kinder čokolade
2 kašike ulja
Priprema:
Pomiješajte šećer i vodu, pa kada se smjesa zgusne dodajte puter i miješajte dok se ne istopi. Zatim u smjesu dodajte kinder čokoladu i mljevenu plazu, kao i kikiriki, pa sve dobro promiješajte. Dobijenu smjesu sipajte u tepsiju koju ste obložili providnom folijom. Napravite bijeli dio kao i crni. Pomiješajte šećer i vodu i kuvajte, uz neprestano miješanje, dok se smjesa ne zgusne, a zatim dodajte puter i mlijeko u prahu. Dobro sjedinite i sipajte preko crnog dijela. Poravnajte i pokrijte providnom folijom, pa stavite u frižider da se stegne. Napravite glazuru tako što ćete istopit kinder čokoladu sa uljem. Prelijte preko kolača i vratite u frižider da se stegne.
BONUS VIDEO:
- Tagovi
- bajadera
- kinder bajadera