APSOLUTNO NEODOLJIVE Čarobne puslice punjene čokoladom
ALOONLINE.BA | Žena ∙ 25.11.22 13:16 ∙ 0
Sastojci:
3 bjelanca
120 gr šećera u prahu
1 kašičica sirćeta
1 puna kašika gustina
50 gr čokolade sa pirinčem
Priprema:
Umutiti bjelanca sa šećerom (mutiti 10 minuta), dodati sirće i na kraju gustin. Sve izjednačiti, pa kašikom ubaciti u kalup sa špricom pa na dnu tepsije praviti mali krug.
Staviti malo čokolade, pa opet špricem pokriti praveći krug. Tepsiju obložiti pek papirom.
Peći na 100-150 stepeni oko sat vremena.
Moraju da se osuše i kad ih pritisnete prstima, da se mrve.
BONUS VIDEO:
Možda vas zanima
PRAVA POSLASTICA Nes torta oduševiće vas okusom
11:56 ∙ Žena ∙ 0PRAVA JESENJA POSLASTICA Pečene dunje s orasima
06:30 ∙ Žena ∙ 0Žena
vremenska prognoza
17°C
Sarajevo
8°C
Banja luka
17°C
Mostar
13°C
Tuzla
5°C
Bihać
16°C
Bijeljina
17°C
Zenica
12°C
Prijedor
17°C