AJVAR SALATA NA BAKIN NAČIN Mnogima je ljepša nego sam ajvar
ALOONLINE.BA | Žena ∙ 23.10.23 21:11 ∙ 0
Sastojci:
4 plava patlidžana
10 crvenih paprika
8 čena bijelog luka
so, sirće i ulje
Priprema:
Patlidžane staviti u zagrijanu rernu i peći ih oko pola sata.
Paprike ispeći na plotni (roštilj/gril ili tiganj) dok koža pocrni, pa ih oljuštiti, izvaditi sjeme i sitno ih isjeći.
Pečene patlidžane takođe oljuštiti i sitno isjeći, pa ga mljeti dok se ne pretvori u kašastu masu, pa sjediniti sa paprikama.
U masu onda dodati sitno isječenog bijelog luka, po ukusu staviti ulje, sirće i so, pa sve dobro pomiješati i ostaviti da odstoji u frižideru.
Posluživanje:
Salatu je najbolje praviti dan prije, ljepša je kad odstoji, a količina bijelog luka može se smanjiti / povećati. Ova salata se jede uz sve.
BONUS VIDEO:
- Tagovi
- recept
Možda vas zanima
RECEPT DANA Trouglići sa sirom
07:00 ∙ Žena ∙ 0vremenska prognoza
0°C
Sarajevo
0°C
Banja luka
0°C
Mostar
0°C
Tuzla
0°C
Bihać
0°C
Bijeljina
0°C
Zenica
0°C
Prijedor
0°C