NEMOJTE GA ČUVATI U PLASTIČNOJ VREĆICI Iz ovih razloga hljeb se često pokvari
Kesa prvo polako, ali sigurno „osuši“ hljeb i privuče vlagu iz njega na sebe, a sobna temperatura i vlažna sredina su idealni za razvoj buđi. Plus, ako ga ostavljate u kuhinji na mjesta gdje može da dođe u kontakt sa isparenjima od kuvanja, ubuđaće se još brže.
Najbolje rješenje, koliko god vam možda čudno zvučalo, jeste da hljeb stavite u zamrzivač. Tako ćete uvijek imati svježu veknu, a možete je odmrznuti na dva načina:
1. Ako vam treba odmah, izvadite zaleđeni hljeb, stavite ga u aluminijumsku foliju i zagrijte u rerni.
2. Ako želite svjež hljeb za ujutro, izvadite ga pred spavanje i stavite na čistu kuhinjsku krpu da se preko noći lagano otapa. Ujutro će njegov ukus biti kao da ste ga tek kupili u pekari! Isprobajte, rezultat će vas iznenaditi, piše Kurir.
BONUS VIDEO: