OBAVEZNO ISPROBATI Ćufte u paradajz povrću (VIDEO)
Sastojci:
- 600 gr miješanog mljevenog mesa
- 1 +1 kašičica suvog začina
- pola kašičice bibera, peršunovog lista, bijelog luka u granulama
- ako imate stavite psilijum ljuspice koje bi zamijenile hljeb ili mrvice koji inače stavljamo u ćufte, ako nemate može i bez njega, može čak i bademovo brašno 2 kašike
- 1 kesa povrća za đuveč ili svježe povrće
- 500 ml paradajz soka
- 1 mala glavica crnog luka
- 100 ml ulja
Priprema:
Mljevenom mesu dodati sve začine koje planirate da stavite i psilijum ljuspice ili bademovo brašno i sve dobro izmijesiti. Ako je masa suvkasta usuti malo vode pa opet izmijesiti.
Vlažnim rukama oblikovati ćufte i peći na srednjoj vati dok ne porumene.
Posebno izdinstati crni luk sa uljem i suvim začinom, zatim dodati povrće i naliti paradajz.
Doliti 200 ml vode i ostaviti da se kuva.
Kada voda ispari kuvati još malo, da se zgusne kao ređi sos pa ubaciti ćufte i ugasiti vatru.
Ostaviti sve tako još malo da odstoji pa se može poslužiti.
Ukoliko niste na bilo kojem od ovih režima ishrane možete da uspijete paradajz i vodu da dodate par šaka pirinča, da dobijete na količini, a jelo će biti još ljepše.
Prijatno.
Pratite nas na društvenim mrežama Instagram, Fejsbuk i Tviter.