Kristina Milivojčević iz Ljiga zamišljala je da jednog dana postane ekonomistikinja, te se u tom smjeru i školovala. Međutim, nevjerovatan splet životnih okolnosti odvodi je u Ameriku gdje je mislila da će ostati samo 3 nedjelje, a sada proslavlja punu deceniju života "preko bare". Nastanila se u Čikagu, a putovanje koje je trebalo biti samo odmor i upoznavanje zanimljivih destinacija, pretovrilo se u ostvarenje velikog sna. Kristina je postala jedna od najpoznatijih kuvarica, a njeni specijaliteti oduševljavaju uticajne ličnosti iz svih krajeva svijeta. Njena odlučnost, upornost i puno rada i truda doveli su je u sam vrh čikaške kulinarske scene, sa nadimkom Šef Kiki.

Kako je izgledao put od studentkinje ekonomije do čuvene kuvarice?

Zanosna brineta ističe da je u Ameriku krenula sasvim spontano, na nagovor majke, a upravo ona joj je bila i velika inspiracija zbog profesije kojom se bavi.

- Završila sam gimnaziju, pa sam studirala ekonomiju, što se nikako ne poklapa sa kuhinjom ali moja ljubav prema kuhinji je nešto što je dar od Boga, jer je bila mnogo jača od svega. Od osnovne škole sam imala svesku u koju sam pisala recepte, gledala sam edukativne klipove vezane za hranu. Nije se desilo da prođe dan, a da nisam bila inspirisana nekom novom idejom ili da ne odgledam neki novi recept - ispričala je svojevremeno za strane medije, a potom je u nedavnom intervjuu za "Glas Srpske" otkrila:

- Mama mi je u to vrijeme bila prosvetni radnik i ikonopisac i s obzirom na to da je putovala svuda po svijetu, na kraju se odlučila za život u Americi. Na njenu inicijativu sam došla ovde i počela da živim sa njom u Čikagu. Imala sam tada svega 21 godinu i u to vrijeme sam bila na trećoj godini ekonomskog fakulteta. Plan je bio da dođem samo na tri mjeseca, ali, evo, iza mene je već deset godina - priča Kristina koja je danas šef kuhinje i veoma uspješna preduzetnica.


Porslavile je palačinke


Nakon tri dana provedena u Americi počela je da radi i to na više mjesta. Zaposlila se u restoarnu, kompaniji za uvoz alkohola, ali je i vozila lijekove, te čistila kuće.

Svoju kulinarsku karijeru je započela u čikaškom restoranu „Moskva“, gde su njene Kiki palačinke (Kiki sweet crepe) postale jedan od omiljenih specijaliteta.

Potom se odvažila da otvori svoju kompaniju za čišćenje, a nedugo zatim i restoran.

BONUS VIDEO: